Du är här: Startsidan / Blog
jan22
Kom och prova vår barn- och ungdomsverksamhet!

Hallå! Nu är vi igång!

Det är nu vecka 4 och det är dags att börja eller komma tillbaka till alla olika barn- och ungdomsverksamheter i församlingen. Vi har en barnkör som startar den här veckan – torsdagar kl 17:00 i Skäldervikens församlingshem med vår organist Louise.

Vad finns det mer att välja på för barn och ungdom? Jo, vi har:

Lillkyrkis:  Mammor och pappor som är hemma med sina barn kan komma och leka, pyssla, ha sång- och fikastund tillsammans.
Måndagar kl 09:00-11:30 i Vejbystrands församlingshem och fredagar kl 09:00-11:30 i Skälderviken.

Bönan: Familjeverksamhet där alla är välkomna på andakt och middag med lek och pyssel. Vi öppnar kl 16:30 och stänger kl 18:30. Andakten är kl 17:15 och direkt efter har vi middag tillsammans. Vejbystrands församlingshem är platsen.

Ungdomsgruppen: 14-20 år där vi fokuserar på att bara vara. En plats i vardagen där man får komma som man är utan att behöva prestera något och bara träffa sina kompisar, äta gott och prata om sådant som man kanske inte pratar om i vanliga fall. En fristad för ungdomar där vi alltid har gott om skratt, kaffe, psalmer och bön. Vi träffas i Vejbystrands församlingshem kl 18:30-21:00

Kolla in alla våra övriga verksamheter här på hemsidan eller kontakta expeditionen så hjälper vi dig komma rätt.

Vi ses!

Läs mer »
jan10
Vårens verksamhet startar vecka 3

Klicka på den här länken så hittar du alla våra verksamheter under våren.

Läs mer »
dec21
Julhälsning från kyrkoherden

Klicka på nedanstående länk för att höra julhälsningen från kyrkoherde Margareta Löfgren:

https://youtu.be/pWMvt-AqPQc

Läs mer »
dec14
Bana väg för Herren

ljusbarare_lr.jpg

Tredje advent är snart här och den har temat ”Bana väg för Herren”. Vad betyder det för dig att bana väg för någon eller något?

Jag tänker mig att bana väg betyder förberedelser. Man gör sig beredd för något fint eller till och med fantastiskt. Jag tänker också att uttrycket innehåller hjälp, en hjälp för någon eller något att ta sig framåt. Något i stil med att: ”jag tycker detta är fantastiskt så jag vill hjälpa till med att få detta att sprida sig eller underlätta att ta sig fram”.

Det var Johannes döparen som banade väg för Jesus genom att förbereda folket på vad som skulle komma. Han döpte folk, ett omvändelsedop, så att folk kunde vända bort från det onda som de gjorde och göra gott istället.

Därför är också advent en fastetid där vi får chansen att ta ett steg tillbaka och se på vårt beteende mot människor och världen. Vad kan du tänka dig att ändra på i ditt liv? Vad vill du bana väg för?

/Daniel

Läs mer »
dec07
Guds rike är nära

Titta på bilden. Detta är frågan: Vad säger ängeln i denna bild?
Innan du läser vidare så mejla mig ditt svar på daniel.rohne@svenskakyrkan.se

Jag tror att ängeln säger så här:
”Nu har jag gjort det här i snart två tusen år och ändå har inte alla fattat!”
Musikern svarar: ”Fast det är ju ganska roligt och förklara det en gång till.”

Julspelen i Barkåkra församling tycker jag är en av de viktigaste sakerna vi gör under året. Det är tillfället då vi alla får berätta på ett kreativt och roligt sätt ett av de viktigaste ögonblicken i människors historia. När vår frälsare kommer till jorden. Ett av de få tillfällena där alla i personalen men också volontärer får jobba tillsammans i ett stort projekt. Det är som att vi tillsammans får komma lite närmare Guds rike.

Och det är vad temat är på söndag när det är den andra advent: Guds rike är nära.

Gör som jag och gå till kyrkan på söndag för att se vad det kan betyda. Vem vet, du kanske också ser en ängel som står och lutar sig mot pianot.

/Daniel

 

p1030784lr.jpg

Läs mer »
nov30
”Kom Jesus, kom Immanuel”

bb5ba0aa-9334-4664-92a2-725f5db74fcd.jpeg

 

Nu är det snart dags! Vi kan snart säga gott nytt kyrkoår!

Den 3:e december är det första advent och då blir det nytt kyrkoår. Advent är min absoluta favorittid under året för det är så mycket som händer. Det är en förberedelsetid då vi kan planera, fixa, ordna, vänta och längta efter det som skall komma. Det kanske inte låter så kul, att behöva göra saker i stress och sedan bara vänta, men om vi tänker ett varv till så är det just att vänta på något som kan vara det viktiga. Tänk tillbaka när ni var barn någon dag innan julafton eller till sin födelsedag. Då är man som mest exalterad och man har så mycket energi och längtar så mycket att man nästan exploderar.

När jag bodde i Taizé så gjorde vi något alldeles extra som man bara gör den första advent. Då började vi kvällsbönen i totalt mörker inne i kyrkan. Vi sjöng en sång, sedan under nästa sång, gick vi ut tillsammans, forfarande sjungandes, till den stora julkrubban på utsidan. Där läste vi bibeltexter, sjöng lovsång och tände ett ljus var. Det var helt magiskt.

En sång som vi sjöng där och som vi brukar sjunga här hemma i Sverige under adventstid (och som är min absoluta favoritpsalm) är psalm 423 ”Kom Jesus, kom Immanuel”. Jag råder dig att lyssna på den åtminstone en gång under advent. Då får du förhoppningsvis den där känslan som jag alltid får, den riktiga adventskänslan. ​

Daniel
Församlingspedagog

 

Läs mer »
nov06
”Remember, remember the fifth of November”

Ett känt citat från filmen “V for Vendetta”. Men för mig så betyder det något annat – kyrksafari med konfirmanderna. Då undrar du säkert vad kyrksafari är för något och det hade jag tänkt förklara för dig nu.

Kyrksafari är när man åker omkring mellan olika kyrkor, kyrkogårdar, kapell och/eller stiftsgårdar. Där man blir guidad men också jämför olikheter och likheter mellan de olika platserna och sin egen kyrka/hemförsamling. Just i denna kyrksafari letade vi också efter Gudsbilder.

Detta är precis vad vi gjorde med konfirmanderna i söndags. Vi hade först gudstjänst i Barkåkra, sedan åkte vi till Höör där vi var på stiftsgården Åkersberg. Där fick vi lunch och guidning där man visade både gården men också Frihetens kapell. Vi fortsatte till Klippans församling och S:t Petri kyrka som är världskänd för sin arkitektur och den var verkligen häftig. Vi slutade dagen med att visa vår egen kyrka här i Barkåkra där de också fick tid att jämföra de olika platserna och gudsbilderna de hade upptäckt. Slutligen var det en andakt.

Efter en lång dag var alla trötta men glada efter ett friskt äventyr runt halva Skåne. Konfirmation i vår församling är både roligt och utbildande för alla inblandande, det kan jag skriva under på!

Daniel Rohne
Församlingspedagog

Läs mer »
okt16
Allhelgonahelgen

allhelgona_2017.jpg

Läs mer »
okt13
Musikgudstjänst "Himlen är oskyldigt blå" på söndag kl.16

171015himlen_ar_oskyldigt_bla.jpg

Läs mer »
okt09
Resultat för val till kyrkofullmäktige i Barkåkra församling

Klicka på länken för att få se resultatet för valet till kyrkofullmäktige:
resultat val till kyrkofullmäktige barkåkra församling.pdf

Läs mer »
Alla rättigheter reserverade Barkåkra församling
Svenska kyrkan
2018
Besöksadress Barkåkra församling Barkåkravägen 199 262 91 Ängelholm
Postadress Barkåkra församling Box 1264 262 24 Ängelholm
Telefon 0431 - 44 54 70 E-postadress barkakra.forsamling@svenskakyrkan.se