Du är här: Startsidan / Blog
mar30
Vi ställer om genom att anpassa oss till rekommendationer från Folkhälsomyndigheten!
  • Vi fortsätter att fira gudstjänst, förrätta dop, vigsel och begravning enligt tidplan och vi begränsar antalet till 50 personer vid varje sammankomst
  • Vår verksamhet väljer vi att pausa t.o.m. den 31 maj för att skydda riskgrupper. 

  • Vi kommer inte heller att ha allsång eller fira gudstjänst på äldreboendena KVS och Viktoriagården i Vejbystrand.

 

Läs mer »
mar13
Vi ställer om genom att anpassa oss till rekommendationer från Folkhälsomyndigheten!
  • Vi fortsätter att fira gudstjänst, förrätta dop, vigsel och begravning enligt tidplan och vi begränsar antalet till 50 personer vid varje sammankomst
  • Vår verksamhet väljer vi att pausa t.o.m. den 31 maj för att skydda riskgrupper. 

  • Vi kommer inte heller att ha allsång eller fira gudstjänst på äldreboendena KVS och Viktoriagården i Vejbystrand.

 

 

Läs mer »
mar10
Coronaviruset hindrar inte gudstjänstfirandet men vi anpassar oss till rekommendationer

Svenska kyrkan får frågor om gudstjänsterna påverkas av risken för spridning av coronaviruset, som ger sjukdomen covid-19. Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer bedömer vi att det i nuläget inte finns anledning att ställa in planerade samlingar, som gudstjänster i kyrka och församlingshem. Vi har dock tagit åtgärder gällande handhygien, vi hälsar utan handslag och håller oss uppdaterade av berörda myndigheters rekommendationer.

Gudstjänst, besök och uppvaktning på äldreboende såsom KVS och Viktoriagården kommer vi dock att ställa in under mars månad.

Om du känner dig sjuk ska du vända dig till sjukvården. Är du orolig är du välkommen att kontakta våra präster och diakoner. Du kan också ringa jourhavande präst på 112.

Vill du läsa om våra åtgärder:Aktuellt

Vill du veta mer om Coronaviruset kan du klicka här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

 

Läs mer »
feb14
Alla Hjärtans Dag

14 Februari är en dag många vill fira och hylla kärleken. Andra tycker det är ett kommersiellt jippo. Men det kan väl aldrig vara fel att fira och synliggöra kärleken? Vi måste ju inte spendera pengar för att göra det, en god gärning räcker långt. Detta kan vi så klart göra alla dagar på året, men vill vi nu ha en specifik dag försök då att gå utanför din bekvämlighetszon. För just på alla hjärtans dag finns det dem som känner sig extra ensamma. Känner du någon eller vet du någon som är ensam? Fira och hylla kärleken tillsammans med den personen då. Det kan vara så enkla saker som att bjuda personen på en fika eller bara berätta för personen att du tänker på denne och bryr dig om denne.

Kom ihåg att älska din nästa så som du älskar dig själv

Luk 10:27     

Läs mer »
jan27
Minnesdag för förintelsens offer

Idag, 27 januari, är det den internationella minnesdagen för förintelsens offer. Det är också idag 75 år sedan befrielsen av förintelselägret Auschwitz. Den nazistiska regimen begick fruktansvärda brott mot mänskligheten. Minoriteter förföljdes och mördades. Dessa offer får vi inte glömma, denna dag är till för att minnas dessa människor som fick utstå dessa grymheter. Det som hände då får inte hända igen.

Tyvärr försvann inte intoleransen mot vissa av våra medmänniskor när nazistregimen föll. Många av de utsatta grupperna har fortsatts att vara utsatta och är det ännu idag. Vi kan bland annat se hur brott med antisemitiska drag ökar. Vi kan se runt om i vår värld där människor förföljs på grund av sin sexuella läggning eller deras ursprung. Vi måste tillsammans stå upp för dessa människor och kräva deras rättigheter är samma som våra rättigheter.

 

Vi vill också minnas alla goda krafter som motsatte sig nazisternas ohyggliga brott och de som lyckades rädda människor ifrån de hemska öde de annars skulle gå till mötes. Vi får inte heller glömma de goda krafter som idag arbetar och kämpar för alla människors lika rätt. Lått oss vara en del av denna goda kraft.

 

Avslutningsvis får vi läsa det bibelord som Svenska kyrkans biskopar lyfter fram just denna dag. 

 

Låt rätten välla fram som vatten och rättfärdigheten som en outsinlig ström! Amos 5:24

  

Läs mer »
jan21
”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.” Joh 8:12

Nu har vi varit inne i en period där dagarna varit grå och regniga. Vissa dagar känns det knappast som att solen fått komma upp alls. Dessa dagar finner jag detta bibelod värmande: "Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus" Joh 8:12.

Så när de dagar som bringar oss välbehövlig sol kommer, passa då på att gå ut. Ställ dig då så att solen värmer ditt ansikte. Fundera en stund på när livets ljus har burit dig genom mörket. Tänk att trotts gråa dagar kommer solen tillbaka igen och värmer det som varit fruset.

Läs mer »
jan13
Välkommen till oss! Vårterminen startar den här veckan!
Läs mer »
jan07
God fortsättning på det nya året och välkommen till vår verksamhet som startar upp vecka 3!

Varför inte börja det nya året med ett besök i vår verksamhet? Vecka 3 startar vi upp igen! Klicka gärna in på nedanstående länk för att se vårt utbud. Varmt välkommen!

Vårens verksamheter

Läs mer »
jan02
Välkommen till Barkåkra kyrka!

trettonhelgen_2019.jpg

Läs mer »
dec20
Julhälsning från kyrkoherde Per Gyllenör

_5221425.jpg

Läs mer »
Alla rättigheter reserverade Barkåkra församling
Svenska kyrkan
2020
Besöksadress Barkåkra församling Barkåkravägen 199 262 91 Ängelholm
Postadress Barkåkra församling Box 1264 262 24 Ängelholm
Telefon 0431 - 44 54 70 E-postadress barkakra.forsamling@svenskakyrkan.se