dec14
Bana väg för Herren

ljusbarare_lr.jpg

Tredje advent är snart här och den har temat ”Bana väg för Herren”. Vad betyder det för dig att bana väg för någon eller något?

Jag tänker mig att bana väg betyder förberedelser. Man gör sig beredd för något fint eller till och med fantastiskt. Jag tänker också att uttrycket innehåller hjälp, en hjälp för någon eller något att ta sig framåt. Något i stil med att: ”jag tycker detta är fantastiskt så jag vill hjälpa till med att få detta att sprida sig eller underlätta att ta sig fram”.

Det var Johannes döparen som banade väg för Jesus genom att förbereda folket på vad som skulle komma. Han döpte folk, ett omvändelsedop, så att folk kunde vända bort från det onda som de gjorde och göra gott istället.

Därför är också advent en fastetid där vi får chansen att ta ett steg tillbaka och se på vårt beteende mot människor och världen. Vad kan du tänka dig att ändra på i ditt liv? Vad vill du bana väg för?

/Daniel