Du är här: Startsidan / Blog
dec06
Gott nytt kyrkoår!

Ja, tänk att det äntligen är advent och vi får säga "gott nytt kyrkoår" till varandra! 

Advent är en av, eller kanske till och med min bästa, tid på kyrkoåret. Psalmerna är helt fantastiska och min personliga favorit är psalm 423; Kom Jesus, kom Immanuel. 

Men vad handlar Advent om egentligen?

Advent kommer från latinens adventus och betyder Herrens ankomst. Så det är en tid då vi väntar på Jesus ankomst till jorden. Det är också en fastetid, precis som fastan före påsk, men inte lika lång. Så om du vill utmana dig själv kan du fasta från något dålig/överflödigt och lägga till något mer behövligt/bra i ditt liv, åtminstone för en stund. 

Det är något speciellt att vänta och längta efter något roligt/viktigt. Alla kommer vi ihåg när man väntade på tomten eller sin egen födelsedag. Det var så spännande och man hade det där härliga pirret i magen. Man visste att det skulle hända något men inte exakt vad, hur, när osv. 

Så ska det vara med advent! Det är bra att bli påmind om att Guds son en gång kom till jorden och faktiskt räddade oss. Vi behöver påminnas (minst) en tid varje år om det var så och vi får längta fram till hans födelsedag och ankomst så vi kan fira den tillsammans. 

Så njut av adventstiden och varmt välkommen till våra gudstjänster under denna tid!

/Daniel

Alla rättigheter reserverade Barkåkra församling
Svenska kyrkan
2019
Besöksadress Barkåkra församling Barkåkravägen 199 262 91 Ängelholm
Postadress Barkåkra församling Box 1264 262 24 Ängelholm
Telefon 0431 - 44 54 70 E-postadress barkakra.forsamling@svenskakyrkan.se