nov30
”Kom Jesus, kom Immanuel”

bb5ba0aa-9334-4664-92a2-725f5db74fcd.jpeg

Nu är det snart dags! Vi kan snart säga gott nytt kyrkoår!

Den 3:e december är det första advent och då blir det nytt kyrkoår. Advent är min absoluta favorittid under året för det är så mycket som händer. Det är en förberedelsetid då vi kan planera, fixa, ordna, vänta och längta efter det som skall komma. Det kanske inte låter så kul, att behöva göra saker i stress och sedan bara vänta, men om vi tänker ett varv till så är det just att vänta på något som kan vara det viktiga. Tänk tillbaka när ni var barn någon dag innan julafton eller till sin födelsedag. Då är man som mest exalterad och man har så mycket energi och längtar så mycket att man nästan exploderar.

När jag bodde i Taizé så gjorde vi något alldeles extra som man bara gör den första advent. Då började vi kvällsbönen i totalt mörker inne i kyrkan. Vi sjöng en sång, sedan under nästa sång, gick vi ut tillsammans, forfarande sjungandes, till den stora julkrubban på utsidan. Där läste vi bibeltexter, sjöng lovsång och tände ett ljus var. Det var helt magiskt.

En sång som vi sjöng där och som vi brukar sjunga här hemma i Sverige under adventstid (och som är min absoluta favoritpsalm) är psalm 423 ”Kom Jesus, kom Immanuel”. Jag råder dig att lyssna på den åtminstone en gång under advent. Då får du förhoppningsvis den där känslan som jag alltid får, den riktiga adventskänslan. ​