jan27
Minnesdag för förintelsens offer

Idag, 27 januari, är det den internationella minnesdagen för förintelsens offer. Det är också idag 75 år sedan befrielsen av förintelselägret Auschwitz. Den nazistiska regimen begick fruktansvärda brott mot mänskligheten. Minoriteter förföljdes och mördades. Dessa offer får vi inte glömma, denna dag är till för att minnas dessa människor som fick utstå dessa grymheter. Det som hände då får inte hända igen.

Tyvärr försvann inte intoleransen mot vissa av våra medmänniskor när nazistregimen föll. Många av de utsatta grupperna har fortsatts att vara utsatta och är det ännu idag. Vi kan bland annat se hur brott med antisemitiska drag ökar. Vi kan se runt om i vår värld där människor förföljs på grund av sin sexuella läggning eller deras ursprung. Vi måste tillsammans stå upp för dessa människor och kräva deras rättigheter är samma som våra rättigheter.

Vi vill också minnas alla goda krafter som motsatte sig nazisternas ohyggliga brott och de som lyckades rädda människor ifrån de hemska öde de annars skulle gå till mötes. Vi får inte heller glömma de goda krafter som idag arbetar och kämpar för alla människors lika rätt. Lått oss vara en del av denna goda kraft.

Avslutningsvis får vi läsa det bibelord som Svenska kyrkans biskopar lyfter fram just denna dag.

Låt rätten välla fram som vatten och rättfärdigheten som en outsinlig ström! Amos 5:24

Besöksadress Barkåkra församling Barkåkravägen 199
262 91 Ängelholm