apr12
Psaltarpsalm 23

Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar, sitt namn till ära. Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg. Du dukar ett bord för mig i mina fienders åsyn, du smörjer mitt huvud med olja och fyller min bägare till brädden. Din godhet och nåd skall följa mig varje dag i mitt liv, och Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever.

På söndag är det den tredje söndagen i påsktid och temat är ”den gode herden”. Då läses denna text upp – psaltarpsalm 23 - En av de vackraste och betydelsefulla texterna i bibeln enligt mig. Den säger så mycket om Gud och hans kärlek till människorna. Om du vill veta mer om denna otroligt häftiga text ska du nog komma till söndagens högmässa. Vi ses där! /Daniel