nov06
”Remember, remember the fifth of November”

Ett känt citat från filmen “V for Vendetta”. Men för mig så betyder det något annat – kyrksafari med konfirmanderna. Då undrar du säkert vad kyrksafari är för något och det hade jag tänkt förklara för dig nu.

Kyrksafari är när man åker omkring mellan olika kyrkor, kyrkogårdar, kapell och/eller stiftsgårdar. Där man blir guidad men också jämför olikheter och likheter mellan de olika platserna och sin egen kyrka/hemförsamling. Just i denna kyrksafari letade vi också efter Gudsbilder.

Detta är precis vad vi gjorde med konfirmanderna i söndags. Vi hade först gudstjänst i Barkåkra, sedan åkte vi till Höör där vi var på stiftsgården Åkersberg. Där fick vi lunch och guidning där man visade både gården men också Frihetens kapell. Vi fortsatte till Klippans församling och S:t Petri kyrka som är världskänd för sin arkitektur och den var verkligen häftig. Vi slutade dagen med att visa vår egen kyrka här i Barkåkra där de också fick tid att jämföra de olika platserna och gudsbilderna de hade upptäckt. Slutligen var det en andakt.

Efter en lång dag var alla trötta men glada efter ett friskt äventyr runt halva Skåne. Konfirmation i vår församling är både roligt och utbildande för alla inblandande, det kan jag skriva under på!

Daniel Rohne