Du är här: Startsidan / Vigsel / Övrigt

ÖVRIGT

Tidsbokning
Barkåkra kyrka är en populär vigselkyrka. Av den anledningen är god framförhållning från er sida
ett måste för både er och vår planering.

Kostnader
Du som tillhör Svenska kyrkan har rätt till kostnadsfri vigsel i din egen hemförsamling.
Vid vigsel i annan församling regleras de slutliga kostnaderna mellan församlingarna, dvs. clearing.

Präst
Endast präst med vigselrätt enligt Svenska kyrkans ordning, äger rätt att genomföra vigsel i Barkåkra kyrka.

Smyckning
Om Ni tänker smycka i kyrkan, kontakta kyrkvaktmästaren. Smyckning avser blommor i små vaser på bänkgavlarna, längs med gången. Smyckning av altaret görs av kyrkvaktmästaren. Utanför kyrkan får du själv smycka med ex. björkar.

Musik
Minst två psalmer ingår i en vigselgudstjänst. Övrig musik diskuterar du med kantorn, senast fyra veckor före vigseln.

Ris
Ris får endast kastas utanför kyrkan då vi tidigare har haft problem med rengöring av altargången efter vigslar.

Fotografering
Vi tar gärna ett foto av er vid vigseln. Bilden läggs sen ut på vår hemsida så att nära och kära kan se det
lyckliga brudparet. Blankett för samtycke till publicering på vår hemsida får ni vid vigselsamtalet. Det enda ni behöver göra är att skriva under och returnera till prästen.

Brudkrona
Barkåkra församling har en brudkrona som kan användas vid vigsel.

Vill du läsa mer om vigsel? Klicka på länken så kommer du till Svenska kyrkans hemsida:
Mer om vigsel.